Het Einde van het Vliegseizoen: Voorbereiden op de Rui van de Duiven

voor-de-rui

Het vliegseizoen is bijna ten einde, en hoewel het een spannende en actieve tijd is geweest voor zowel de duiven als de duivenliefhebbers, is het tijd om ons voor te bereiden op de volgende fase: de rui. De rui is een natuurlijk proces waarbij duiven hun oude veren verliezen en nieuwe veren laten groeien. Dit is een cruciale periode voor de gezondheid en het welzijn van onze gevederde vrienden. Hier zijn enkele tips en productadviezen voor duivenliefhebbers om deze periode soepel en succesvol door te komen.

Evenwichtige voeding: Zorg ervoor dat je duiven een gebalanceerd dieet krijgen dat rijk is aan eiwitten en aminozuren. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de groei van nieuwe veren. Voeg ook vitaminen en mineralen toe aan hun dieet, zoals vitamine E en selenium, die helpen bij de bescherming van de nieuwe veren.

Vers water: Zorg altijd voor voldoende vers en schoon water. Duiven drinken meer water tijdens de rui, omdat dit helpt bij de aanmaak van nieuwe veren.

Badmogelijkheden: Geef je duiven regelmatig de kans om te baden. Dit helpt om stof en vuil uit hun veren te verwijderen en stimuleert de groei van nieuwe veren. Voor een optimaal bad raden we de volgende producten aan:

  1. Cest-pharma BLUE SALT 1000g
  2. Care4Birds Bathsalt 800g
  3. Röhnfried Badzout 800gr

Rust: De rui kan voor duiven een stressvolle periode zijn. Zorg daarom voor een rustige omgeving zonder plotselinge veranderingen of verstoringen.

Controleer op parasieten: Parasieten zoals luizen en mijten kunnen een probleem worden tijdens de ruiperiode. Inspecteer je duiven regelmatig en gebruik indien nodig de volgende producten:

  1. Cest-pharma PARA PROTECT 20 ml
  2. Koudijs Luis-Worm 10 ml
  3. Dac Pharma Endecto 10ml

Verbeter het rui proces: Om het ruien te bevorderen en de gezondheid van je duiven te ondersteunen, raden we de volgende producten aan:

  1. Dac Pharma Dacochol 1000ml
  2. Cest-pharma SANOCEST 1000 ml
  3. Cest-pharma SEDO PLUS 1000 ml

Beperk training: Verminder de trainingstijd voor je duiven tijdens de rui. Hun lichaam heeft nu meer energie nodig voor de aanmaak van nieuwe veren.

Onderdak: Zorg ervoor dat je duiven een beschutte plek hebben, vooral tijdens koude of regenachtige dagen. Dit helpt om hun nieuwe veren in optimale conditie te houden.

In conclusie, de ruiperiode is een essentiële fase in het leven van een duif. Met de juiste zorg, aandacht en ondersteunende producten kunnen duivenliefhebbers ervoor zorgen dat hun gevederde vrienden deze periode gezond en sterk doorkomen. Door bovenstaande tips en productaanbevelingen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je duiven klaar zijn voor het volgende vliegseizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van www.dovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2360 reviews.