Dovital streeft er naar om klanten van een optimale mix van betaalmethoden te voorzien. Betrouwbaarheid is bij online transacties het belangrijkste aspect. Met dit gegeven als uitgangspunt maken wij gebruik van een door een SSL-certificaat beveiligde kassa. Zo wordt u beschermd tegen online fraude. In de praktijk is daardoor een online aankoop veiliger dan kopen in een winkel, per telefoon of per fax.

AfterPay(Nederland & België)

1. Hoe werkt betalen met een digitale acceptgiro via AfterPay?
AfterPay voert voor dovital.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale acceptgiro van AfterPay via e-mail ontvangt om uw bestelling te betalen. Zodra u uw pakket ontvangen heeft, kunt u de factuur betalen via DigiAccept of iDEAL.

U kunt bij dovital betalen met een digitale acceptgiro tot een bedrag van € 200,- als u voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Bent u al bekend bij AfterPay dan kunt u een bestelling tot een bedrag van € 450,- betalen met een digitale acceptgiro.

2. Wat houdt de autorisatie voor een digitale acceptgiro in?
Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen met een digitale acceptgiro voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in het Privacy Statement AfterPay. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met een digitale acceptgiro niet geautoriseerd worden, dan kunt u uw bestelling natuurlijk met een andere betaalmethode betalen. Mocht u vragen hebben over de autorisatie, dan kunt u contact opnemen met AfterPay.

3. Kan ik met een digitale acceptgiro betalen als ik mijn bestelling afhaal in een Kijkshop winkel?
Ja, dit kan. De betalingstermijn gaat in op het moment dat u uw bestelling op onze website geplaatst heeft.

4. Wat zijn de transactiekosten?
De transactiekosten voor de betaalwijze met AfterPay zijn €0,95.

5. Hoe betaal ik de digitale acceptgiro?
Van onze betaalpartner AfterPay ontvangt u via e-mail een digitale acceptgiro om uw bestelling te betalen via DigiAccept of iDEAL. Ook kunt u deze digitale acceptgiro via tele- of internetbankieren voldoen. Vermeld dan wel duidelijk het AfterPay kenmerk dat op de factuur staat.

LET OP: omdat AfterPay de betalingsafhandeling van digitale acceptgirobestellingen voor Dovital.nl verzorgt, dient u aan AfterPay te betalen en niet aan Dovital.nl.

6. Kan ik een buitenlands rekeningnummer invullen tijdens het bestelproces?
Nee. Alleen Nederlandse bankrekeningnummers worden geaccepteerd.

7. Wat is de betalingstermijn van een digitale acceptgiro?
AfterPay hanteert een betalingstermijn van 14 dagen. Wanneer deze termijn overschreden wordt, zullen er extra kosten in rekening worden gebracht: Kijkt u voor actuele informatie op de AfterPay website.

8. Hoe werkt de retourneringsprocedure bij digitale acceptgirobetalingen?
Wanneer u een bestelling, betaald met de digitale acceptgiro wilt retourneren in een van onze winkels, dient u uw pakbon mee te nemen. Onze collega’s in de winkel helpen u dan graag verder.

In onze winkel kan de betaling op uw bestelling niet geannuleerd worden, waardoor bij een ruiling een eventuele betalingsverplichting aan AfterPay blijft bestaan.

9. Als ik een artikel retour breng in het filiaal, krijg ik dan direct geld terug?
Nee. Bij een bestelling met de digitale acceptgiro ontvangt u in de winkel een retourformulier dat dient als afgiftebewijs van uw artikel. Binnen 16 dagen wordt de betaling van een onbetaalde order geannuleerd of van een betaalde order teruggestort op uw rekening. U ontvangt hierdoor nooit geld retour in de winkel.

10. Waar kan ik terecht met vragen over mijn betaling?
Met vragen over de status van uw betaling of andere vragen over deze betaalwijze, kunt u altijd contact met AfterPay opnemen.

11. Wat is DigiAccept?
DigiAccept is een digitale factuur per e-mail waarmee u met slechts enkele muisklikken kunt afrekenen via internetbankieren. Via de betaallink in de DigiAccept komt u via iDEAL in de beveiligde betaalomgeving van uw eigen bank. De DigiAccept geeft altijd de actuele betaalstatus aan.

12. Is betalen met DigiAccept veilig?
Ja, betalen met DigiAccept werkt via internetbankieren volgens de gebruikelijke wachtwoordautorisaties van uw eigen bank. Uiteraard is het uw eigen verantwoordelijkheid om te controleren of alle betaalkenmerken, zoals begunstigde en bedrag, kloppen.

13. Kan ik vanaf elke locatie betalen met DigiAccept?
Als u beschikt over webmail, kunt u betalen vanaf iedere pc met een internetverbinding.

14. Kan ik de DigiAccept door iemand anders laten betalen?
Ja, dat kan. U kunt de DigiAccept zelfs doorsturen naar het e-mailadres van degene die betaalt. U kunt beiden de betaalstatus volgen. Dubbel betalen is hiermee uitgesloten.

15. Wat kost betalen met DigiAccept?
Betalen met DigiAccept is voor u als ontvanger gratis.

16. Is betalen met de digitale acceptgiro van DigiAccept veilig?
Ja, betalen via DigiAccept is veilig, want u rekent af via internetbankieren. Door te klikken op de betaallink in de DigiAccept, komt u via iDEAL in de beveiligde betaalomgeving van uw eigen bank. Hier kunt u betalen zoals u gewend bent. iDEAL wordt ondersteund door ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank en SNS Regio Bank. Uiteraard is het uw eigen verantwoordelijkheid om te controleren of alle betaalkenmerken, zoals begunstigde en bedrag, kloppen.

 Rekeningnummer

Bank Nederland:
IBAN nr.: NL51 KNAB 0256 9589 71
BIC nr: : KNABNL2H
Nijmegen
t.n.v. Dovital

Dovital maakt gebruik van een Paymend services van Multisafepay. Via Multisafepay kunnen we nog meer betaalmogelijkheden aanbieden. Via Dovital.nl kunt u betalen met de volgende betaal diensten.

Bancontact / Mister Cash

Bancontact/Mister Cash of Bancontact is de Belgische marktleider op gebied van betaalkaarten. Door middel van een pincode kan men met deze kaart elektronische betalingen doen in winkels, stations, autowegentol, tankstations, drank- of andere automaten, ook kan er geld mee uit de automaat worden gehaald. Meestal is aan deze elektronische betaalkaart ook een proton-functie verbonden (= elektronische portemonnee).

Paypal

PayPal is een online betaalsysteem, dat bij zijn oprichting oorspronkelijk bedoeld was voor betalingen tussen pda’s. Tegenwoordig fungeert PayPal als intermediair voor online en mobiele betalingen tussen personen onderling, online verkopers en webwinkels. Om te betalen is alleen een e-mailadres nodig. Betalingen kunnen gedaan worden vanaf een bankrekening, creditcard of van ontvangen geld op de PayPal-rekening. Er kan ook geld worden overgeschreven naar een eigen bankrekening.

Direct e-Banking

DirectEbanking is een universele toegangspoort voor 46 miljoen Europese consumenten naar alle internetbanking systemen in de EU . In plaats van handmatig in te loggen op uw eigen internetbank (b.v. Fortis Onlinebanking) om handmatig een overboeking te realiseren, worden via DirectEbanking alle transactiegegevens (bedrag, bankrekeningnummer, begunstigde, omschrijving) binnen een betaling aan een webshop reeds ingevuld aan u gepresenteerd. Dit zijn Nederlandse consumenten al zo gewend met iDEAL. Een Directe Overboeking is dus een iDEAL-achtige online betaling vanuit uw eigen vertrouwde internetbank omgeving, waarbij uw land kiest (nieuw), daarna uw bank kiest, vervolgens uw rekeningnummer ingeeft (nieuw) en daarna de betaling goedkeurt middels het gebruik van uw TAN Code. In principe is de betalingsmethode qua veiligheid, gebruikersgemak en snelheid gelijk aan iDEAL. Anders dan iDEAL kunnen met DirectEbanking niet alleen Nederlandse consumenten, maar nu al 46 miljoen Europese consumenten die online bij hun bank bankieren deze betalingen verrichten.

iDeal

Als u internetbankieren van ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, ING, Rabobank of SNS Bank heeft kunt u direct gebruik maken van iDEAL, u hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

iDEAL biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden:

  • iDEAL is net zo vertrouwd, veilig en gemakkelijk als internetbankieren
  • iDEAL wordt ondersteund door de grote Nederlandse banken
  • Controle en overzicht op de betaling

Hoe werkt iDEAL?

Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met iDEAL wilt betalen, vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en wij worden geïnformeerd dat de bestelling betaald is.